;

  • 9th October
    2011
  • 09
sueannajoe:

WIR CAMPAIGN: Say What? Cover the butt.
Here’s the second Wear It Right (WIR) Campaign. Click here for the first. Below is what I wrote in my blog post. It’s mainly in Malay though:
Aku sendiri ada pakai macam ni. Kekadang baju tu ke singkat sangat  sampai menampakkan bok bok. Kalau seluar tu longgar takpa gak, ni seluar  dahla sendat. Nampak ler seketul kiri dan kanan. Oh indahnya  pemandangan, bukit bukau yang nan indah. Hehe.   Macam agak bercanggah dengan konsep kita hendak menutup aurat kan. Atas  dah cover baik punya, bawah pulak yang terjojol. Kalau seluar yang  sangat lebar dan longgar atau long skirt, takpalah nak tuck in. Dan  kalau nak tuck in jugak, pandai-pandailah kita cuba cover, pakai  cardigan ka, jacket ka, apa-apa lah yang boleh menutup vontot tu.    Maafkan Anna kalau ada menyinggung sesapa. Ni teguran tuk diri sendiri  juga. Banyak lagi yang tak betulnya, jadi harap-harap kita dapat  membetulkan mana yang tak betul tu together-gether. Saling mingingati  kay. Dan seperti biasa, jika anda ingin sebarkan, sangatlah dia  alu-alukan. Nak print pass kat orang, tempek kat kampus ke mana-mana,  pon boleh. Free of charge.    Ini adalah kempen kedua Wear It Right (WIR). Yang pertama jika belum lihat adalah “Covering the chest is the best!”    So let’s do this. Say what? Cover the butt. {ANNA}

sueannajoe:

WIR CAMPAIGN: Say What? Cover the butt.

Here’s the second Wear It Right (WIR) Campaign. Click here for the first. Below is what I wrote in my blog post. It’s mainly in Malay though:

Aku sendiri ada pakai macam ni. Kekadang baju tu ke singkat sangat sampai menampakkan bok bok. Kalau seluar tu longgar takpa gak, ni seluar dahla sendat. Nampak ler seketul kiri dan kanan. Oh indahnya pemandangan, bukit bukau yang nan indah. Hehe.
Macam agak bercanggah dengan konsep kita hendak menutup aurat kan. Atas dah cover baik punya, bawah pulak yang terjojol. Kalau seluar yang sangat lebar dan longgar atau long skirt, takpalah nak tuck in. Dan kalau nak tuck in jugak, pandai-pandailah kita cuba cover, pakai cardigan ka, jacket ka, apa-apa lah yang boleh menutup vontot tu. 
Maafkan Anna kalau ada menyinggung sesapa. Ni teguran tuk diri sendiri juga. Banyak lagi yang tak betulnya, jadi harap-harap kita dapat membetulkan mana yang tak betul tu together-gether. Saling mingingati kay. Dan seperti biasa, jika anda ingin sebarkan, sangatlah dia alu-alukan. Nak print pass kat orang, tempek kat kampus ke mana-mana, pon boleh. Free of charge.
Ini adalah kempen kedua Wear It Right (WIR). Yang pertama jika belum lihat adalah “Covering the chest is the best!
So let’s do this. Say what? Cover the butt.
{ANNA}